Handgemaakt door Winterroos
Sieraden met parel
Het perfecte sieraad
Voor nu en altijd
Hoe meet ik mijn polsmaat?
Het bepalen van uw polsmaat kan eenvoudig met een meetlint of een strookje papier(touwtje). Uw wikkelt een meetlint om uw pols, niet te strak maar wel rondom aansluitend. Lees vervolgens de maat af van het meetlint. Bij gebrek aan een meetlint, wikkel je een strookje papier(touwtje), op dezelfde wijze om uw pols zet een streep je met een pen.
Hoe meet ik mijn hals voor de juiste lengte van mijn collier?
Een collier heeft verschillende maten: 40, 42, 45, 50, 60 of 80cm. De juiste maat bepaalt u als volgt: knip een touwtje op lengte. Hang hem op uw hals op de door u gewenste lengte en knoop de uiteinde aan elkaar. Knip vervolgens de overgebleven lengte na het knoopje weg en meet het touwtje na het losmaken met een meetlint of liniaal op.
Hoe verzorg ik mijn parelsieraad?
Om lang plezier te beleven van uw parels.
- Draag uw parelsieraad, een parel blijft mooi door het te dragen. Het natuurlijke vet van de huid doet de glans van de parel toenemen.
- Maak uw parels schoon, met een vochtige zachte doek wrijft u uw parels schoon.
- Wees voorzichtig met uw parels, parel sieraden houden niet van de zon, cosmetica en parfum, ga er niet mee onder de douche of mee slapen en blijf ver van andere chemicaliën.
- Bewaar uw parels zorgvuldig, apart van andere sieraden in een zachte doek, om te voorkomen dat er stukjes afschilferen
Laat uw parelsnoer, als u het veel draagt, een keer per jaar opnieuw rijgen.
Kan ik mijn parelsieraad opnieuw laten knopen?
Vaak ziet u dat er op den duur ruimte ontstaat tussen de parel en het knoopje. Het gevolg is dat de draad tussen de knoopjes dunner wordt door het schuren en daardoor breekt. Dit zie je ook vaak bij de aanhechting bij het slotje.
- Opnieuw rijgen, mocht u een parel- of edelstenen sieraad hebben, die toe is aan opfris, kunt u deze door mij opnieuw laten rijgen of knopen.
- Nieuw slotje, ook geknoopte sieraden waarvan het slot(je) kapot is of je er een ander slotje op zou willen laten zetten is ook mogelijk.
- Inkorten geknoopt sieraad, het verkorten van geknoopte sieraden is ook mogelijk.
Neem contact op
info@winterroos.nl
06-23902403
KVK 82572046
Bijzonder
Zwarte parels kleuren mee
Wist je dat een zwarte parel meekleurt met de kleding die je draagt? Als je goed kijkt, zie je dat een zwarte parel ook eigenlijk niet zwart is. Het oppervlak doet denken aan een olie-achtig laagje, waarop het licht wordt gebroken in de kleuren van de regenboog. Om deze reden is een zwarte parel ook makkelijk te combineren bij verschillende outfits. Ondanks dit kameleon-effect behoudt de parel zijn intrigerende mystieke uitstraling.
Wist je dat….
- Parels gevonden worden in de schelp van een weekdier.
- Een parel schittert niet, maar heeft een oriënt: de subtiele kleurschakering en glans is het parelmoer.
- Natuurlijke parels, die ook ‘echte’ parels of oriënt parels genoemd worden, zijn uiterst zeldzaam en dus kostbaar. Er moeten maar liefst 15.000 oesters geopend worden om een enkele parel te vinden.
Materialen
Parels, goud en zilver
De Parel
‘De traan van de zee’
De parel is één van ’s werelds oudste en meest duurzame edelstenen. Parels bezitten een zekere artistieke kwaliteit en een subtiele verfijndheid. Een parel is organisch en wordt gevormd door bepaalde weekdieren in een schelp, een zogenaamde pareloester. De natuur bepaalt dus de kleur en vorm. Een parel hoeft niet te worden geslepen en heeft een unieke glans. Natuurlijke parels zijn uiterst zeldzaam. Daarom zijn er cultivé, ofwel: gekweekte parels (zowel zoet- als zoutwater exemplaren).
Goud
‘Kleur van de zon’
Goud is een edelmetaal, dat geen last heeft van zuur of oxidatie. Goud kom je in verschillende kwaliteiten tegen, oftewel: karaat. Goud in zijn meest pure vorm is 24 karaat goud, een relatief zacht materiaal. Om het goud ‘harder’ te maken, en daarmee geschikt te maken voor bewerking en verwerking, wordt vaak een ander metaal aan het goud toegevoegd, bijvoorbeeld zilver of koper.
Zilver
‘kleur van de maan’
ZIlver werd al voor het begin van onze jaartelling gebruikt als betaalmiddel en om te versieren. Door de mooie glans van zilver is zilver het door de eeuwen heen een gewild metaal om onder andere sieraden en gebruiksvoorwerpen als munten en bestek van te maken. Het meest gebruikte gehalte zilver is 925 zilver, ook wel sterling zilver genoemd.